Surówka z Czerwonej Kapusty z Pietruszką 2025-12-06 05:24:41

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-01-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
41,500 Kg  Kapusta Czerwona Surowa (surowiec: 51,875 Kg Kapusta Czerwona) 
4,500 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 4,995 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,300 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 12 Kg Nać Pietruszki )
5 Litr Olej
1,090 Kg Cukier Biały
0,681 Kg Sól
0,149 Kg Pieprz Czarny Mielony
1 Litr Kwasek Cytrynowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,096 kg
Przybliżona Waga Całości (565 Porcji): 54,220 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/6/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie dzień wcześniej:
- Kapustę poszatkować,
- Ogórki pokroić w kostkę
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier.

Gotowanie:
- Wziąć GN na całkowitą ilość,
- Zmieszać kapuste, ogórki,cebulę
- Dodać zaprawe i wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg,

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg,

Czas Produkcji:
- 17/1/2017 - Halinka 1:15h
- 13/2/2017 - ? 645p 0:55h
- 23/2/2017 - Sylwia 596p 1:15h

Zmiany:
- 17/1/2017 - (Halinka) przepis zmieniony zupełnie

Zmiana 2017-05-23: Cukier Biały +10804%,Pieprz Czarny Mielony -70%