41,500 Kg Kapusta Czerwona Surowa (surowiec: 51,875 Kg Kapusta Czerwona) 4,500 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 4,995 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,300 Kg Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 12 Kg Nać Pietruszki ) 5 Litr Olej 1,090 Kg Cukier Biały 0,681 Kg Sól 0,149 Kg Pieprz Czarny Mielony 1 Litr Kwasek Cytrynowy Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,096 kgPrzybliżona Waga Całości (565 Porcji): 54,220 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/6/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: - Kapustę poszatkować, - Ogórki pokroić w kostkę - Cebulę obrać i pokroić w kostkę - Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier. Gotowanie: - Wziąć GN na całkowitą ilość, - Zmieszać kapuste, ogórki,cebulę - Dodać zaprawe i wymieszać. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg, Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg, Czas Produkcji: - 17/1/2017 - Halinka 1:15h - 13/2/2017 - ? 645p 0:55h - 23/2/2017 - Sylwia 596p 1:15h Zmiany: - 17/1/2017 - (Halinka) przepis zmieniony zupełnie Zmiana 2017-05-23: Cukier Biały +10804%,Pieprz Czarny Mielony -70%