Surówka z Białej Kapusty z Jabłkiem 2025-12-06 04:12:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
Ola
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-24  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,996 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,245 Kg Kapusta Biała ) 
0,073 Kg Jabłko Wiórki Grube / яблуко великі очка (surowiec: 0,104 Kg Jabłko Małe)
0,022 Kg Musztarda
0,050 Litr Olej
0,009 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,000 Litr Kwasek Cytrynowy
0,052 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,065 Kg Marchew)
0,020 Kg Cukier Biały
0,012 Kg Koper Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,124 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,236 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie dzień wcześniej:
- Kapustę poszatkować,
- Obrać jabłka i zetrzeć,
- Obrać marchewkę i zetrzeć,
- Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier.

Gotowanie:
- Wziąć GN na całkowitą ilość,
- Zmieszać kapuste, jabłko,
- Dodać zaprawe i wymieszać.

Wydawanie:
- 1 porcja = 100g,
- Surówki wydajemy tylko po dwie różne w zestawie,
- Gdy brak innej, wydajemy 200g tej.

Zmiany: 
- 2/24/2017 - Paweł olej kg -> litr