0,996 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,245 Kg Kapusta Biała ) 0,073 Kg Jabłko Wiórki Grube / яблуко великі очка (surowiec: 0,104 Kg Jabłko Małe) 0,022 Kg Musztarda 0,050 Litr Olej 0,009 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,000 Litr Kwasek Cytrynowy 0,052 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,065 Kg Marchew) 0,020 Kg Cukier Biały 0,012 Kg Koper Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,124 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,236 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: - Kapustę poszatkować, - Obrać jabłka i zetrzeć, - Obrać marchewkę i zetrzeć, - Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier. Gotowanie: - Wziąć GN na całkowitą ilość, - Zmieszać kapuste, jabłko, - Dodać zaprawe i wymieszać. Wydawanie: - 1 porcja = 100g, - Surówki wydajemy tylko po dwie różne w zestawie, - Gdy brak innej, wydajemy 200g tej. Zmiany: - 2/24/2017 - Paweł olej kg -> litr